За минулу добу шахраї видурили з банківських карток краян понад 11 тисяч

gryvn«Зателефонував чоловік і представився працівником банку»: так починаються усі три історії шахрайств, що трапилися за минулу добу. У пастки потрапило двоє тернополян та мешканка Гусятинщини.

Двом потерпілим мобільний аферист повідомив, що їх рахунок заблоковано через спробу несанкціоновано зняти кошти, тому слід негайно змінити паролі. Люди, почувши про можливість втратити кошти, втрачали і пильність та, самі того не відаючи, допомогли збагатитися зловмисникам. З рахунку зникли вісім та майже дві тисячі гривень.

Ще один псевдопрацівник допоміг тернополянці продовжити дію кредитної картки, хоча та, до слова, ще була дійсною до наступного року. Операція вартувала краянці майже півтори тисячі гривень.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.

Вкотре нагадуємо: жоден банківський працівник не телефонує до клієнтів з запитами про захисні коди, номери банківських карток, тощо. Будь-які фінансові операції працівники фінансових установ здійснюють у відділеннях банку.
Тож якщо до вас телефонує невідомий та представляється працівником банку краще покласти слухавку, натомість прийти в банк або ж зателефонувати і вияснити все самостійно! В жодному разі не слід проводити будь-які фінансові операції за вказівками по телефону!

Вам також може сподобатися