Поліцейські та представники безоплатної правової допомоги обговорили питання взаємодії із попередження домашнього насильства

police 1З метою підвищення ефективності поліцейських заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству в четвер, 16 квітня відбувалася он-лайн нарада правоохоронців спільно з керівниками центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області.

В умовах самоізоляції під час запровадження карантинно-обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби, існує потенційний ризик збільшення кількості фактів вчинення домашнього насильства, – зазначив заступник начальника управління превентивної діяльності Василь Дідух.

У ході обговорення учасники визначилися з основними напрямками спільної роботи та домовилися про координацію дій. Під час бесіди поліцейські визначили порядок реагування поліції на повідомлення місцевого центру щодо випадків вчинення домашнього насильства та навпаки.

Загалом за перший квартал поточного року поліцейські склали більше 1300 адміністративних протоколів за вчинення такого роду правопорушень. Статистика показує, що в період обмежувальних заходів в Тернопільській області відсутнє збільшення правопорушень передбачених ст. 173-2 КУпАП.

Учасники наради дійшли висновку, що для подолання наслідків домашнього насильства потрібен цілий комплексний підхід. Перш за все поліцейські повинні проводити профілактичні дії для попередження проявів насилля; роз’яснювати наслідки, як для сімейного агресора, так і для «потерпілого» від його дій. Натомість юристи, зобов’язані належним чином надавати правову допомогу особам, які постраждали від такого правопорушення.

На кінець зустрічі поліцейські та юристи домовились щодо подальшої співпраці, організації спільних заходів для родин, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують правової допомоги.

Вам також може сподобатися