Призовники потраплятимуть до ЗСУ тільки після обсервації, – МОЗ

armija_ukrajina_8578Таки крок необхідний, щоб контролювати епідемічну ситуацію в силових і оборонних структурах

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що українські призовники потраплятимуть на службу до лав Збройних Сил лише після проходження обов’язкової обсервації. Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє УНІАН.
За словами Ляшка, МОЗ та Міноборони, а також інші силові структури тісно співпрацюють та постійно ухвалюють рішення, які покликані покращити епідемічну ситуацію в силових і оборонних структурах.

Саме тому до несення служби у складі ЗСУ допускатимуть лише тих, хто отримає від лікарів точне підтвердження того, що вони здорові.

“Так, в Міністерстві оборони є своя санітарно-епідеміологічна служба, яка була збережена, яка сьогодні працює і виконує свої функції. Але ми всі повинні розуміти, що ми живемо в період епідемії і значної епідемії, такої пандемії в світі не було, тому основне наше завдання, яке сьогодні є – це зберегти, в тому числі, боєздатність нашої армії. Тому всі заходи, які вживаються сьогодні Міністерством оборони, зокрема для призову, вони прораховують ризики. І допускатимуться люди до місць служіння, місць несення варти тільки після того, як вони пройдуть обсервацію і матимуть чітке підтвердження того, що вони не можуть занести збудник коронавірусної хвороби в місця дислокації Збройних Сил”, – наголосив Ляшко.

 

Вам також може сподобатися