На Тернопільщині відкриють інфекційну лікарню, де прийматимуть пацієнтів з COVID-19

likarsПерша в області інфекційна лікарня уже найближчим часом запрацює на базі Тернопільського обласного фтизіопульмонологічного центру. Медичний заклад забезпечать усім необхідним для лікування хворих на COVID-19.

Про це розповів начальник управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Богайчук у програмі «Тема дня» на Суспільному.

«У нас не було можливості відкрити інфекційну лікарню раніше. Тепер за ініціативи голів Тернопільської ОДА та обласної ради це стало можливим. У медзакладі уже побував представник фірми, яка встановлюватиме сучасний кисневий центр, звідки подаватимуть кисень у реанімаційне відділення. Загальна вартість проєкту – 1 млн. 100 тис. грн. Завдяки підтримці обласної адміністрації та обласної ради ми зможемо дофінансувати цей проєкт, щоб через 2 тижні мати хорошу кисневу станцію, яка надаватиме кисень цілодобово у необхідній кількості. Окрім цього ми встановили там дихальне обладнання, що теж дуже важливо», – зазначив Володимир Богайчук.

За його словами, у лікарню направлятимуть хворих з підтвердженим діагнозом COVID-19, які перебуватимуть у важкому стані. Наразі формують штат медичних працівників та окрему бригаду анестезіологів.

Вам також може сподобатися