Хворих на COVID-19 направлятимуться в нове інфекційне відділення фтизіопульмонологічного медичного центру

94878457_3889921374414059_141328755028131840_nЙого відкрили на базі КНП “Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр” Тернопільської обласної ради за участі керівництв Тернопільської ОДА, Тернопільської облради та УОЗ сьогодні, 27 квітня.
Про це повідомлено в Тернопільській ОДА.
У заклад направлятимуть хворих з підтвердженим діагнозом COVID-19 у важкому стані з усіх районів.
Тут вони зможуть отримати висококваліфіковану медичну допомогу.
– До цього часу в Тернопільській області не було інфекційної лікарні. Однак завдяки спільній роботі обласної адміністрації, обласної ради, народних депутатів та благодійників ми сьогодні відкриваємо це відділення. У час пандемії коронавірусу воно дуже потрібне, і буквально вже сьогодні тут готові приймати хворих на COVID-19 – зазначив голова Тернопільська обласна державна адміністрація
Володимир Труш.
Наразі в закладі облаштовано понад 90 ліжкомісць.
«Функціонують шість ліжкомісць у реанімаційному відділенні, тут є підключення до апаратів штучної вентиляції легень. Впродовж місяця заплановано встановлення кисневого генератора з розводкою на кожне ліжко. Тут готові приймати хворих на COVID-19 середньої важкості захворювання. І для цього є близько 90 ліжкомісць, однак плануємо їх збільшувати», – зазначив начальник Управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації
Володимир Богайчук
.
Як розповів генеральний директор (головний лікар) КНП “Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр” Тернопільської облради Вадим Рудик, “надаватимуть медичну допомогу четверо медичних працівників: дві медичні сестри, медична сестра, лікар-анестезіолог. Працюватимуть вони позмінно”.
– Всі вони будуть мати засоби індивідуального захисту (окуляри, костюми захисні, распіратори, маски, дезинфікуючі засоби). Загалом, на два місяці наш заклад забезпечний засобами індивідуального захисту – констатував Вадим Дмитрович.
Додамо, що в закладі створено умови не лише для роботи медичних працівників, а й для їх проживання та харчування.

Вам також може сподобатися