У Почаєві й районі посилюють надзвичайні заходи через коронавірус

Pochaiv-karantinУ Кременецькому районі Тернопільської області, зокрема в місті Почаєві в ньому, де в Почаївській лаврі, що в користуванні УПЦ (МП), відбулися грубі порушення карантинного режиму, вирішили максимально посилити заходи надзвичайної ситуації для протидії поширенню нового коронавірусу.

Таке рішення, крім додаткових обмежувальних заходів на території міста Почаєва і Кременецького району, ухвалили, зважаючи на критичний ріст захворюваності на COVID-19, на позачерговому засіданні районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Кременецькій райдержадміністрації, повідомив голова РДА В’ячеслав Онишкевич.

Крім того, на засіданні вирішили при позитивній динаміці поширення епідемії протягом 5 днів звернутись до верхніх ешелонів влади щодо посилення дієвих карантинних заходів безпеки щодо мешканців Кременецького району, написав він у фейсбуці.

За словами Онишкевича, протягом попередньої доби в Кременецькому районі підтвердилися ще 27 випадків зараження коронавірусом, із них 18 у Почаєві. Таким чином, загалом на ранок 26 квітня в Кременецькому районі було вже 110 підтверджених випадків захворювання, з них 77 у Почаєві.

Почаїв, що на Тернопільщині, з 21 квітня закритий для в’їзду і виїзду транспорту, довкола міста встановлені чотири блокпости – такі радикальні заходи пов’язані зі зростанням чисельності хворих із коронавірусною інфекцією в місті, зокрема у зв’язку з тим, що духовенство Почаївської лаври Української православної церкви (Московського патріархату) порушило карантинні правила на Великдень. Відтак монастир теж зачинений, а контактними особами називають майже всіх жителів Почаєва з населенням майже 8 тисяч осіб.

Джерело: radiosvoboda.org

Вам також може сподобатися