Користувачка сайту оголошень потерпіла від рук афериста

_Aferisti_oshukali_p_yatoh_meshkanciv_Hmelnichchini_1_2019_09_17_10_45_31Працівники Гусятинського відділення поліції задокументували факт шахрайства вчинений щодо 36-річної жительки Хоросткова. Жінка хотіла виручити кошти за продаж одягу, а як наслідок втратила власні заощадження.

Схема доволі відома, але довірливі краяни продовжують від неї потерпати. Жінка розмістила в мережі Інтернет оголошення про продаж куртки. До неї зателефонувала псевдопокупець, яка погодилася придбати товар. За історією аферистки кошти вона не в змозі переказати, адже картковий рахунок продавця не активований.

Через певний проміжок часу пролунав ще один дзвінок. Чоловік представився співробітником фінансової установи. Він повідомив жінку про технічну несправність й можливість її усунути. Для цього потерпілій необхідно було повідомити персональні дані та здійснити певні операції, вона й зробила. Вже згодом заявниця зрозуміла, що її ошукали, адже з банківського рахунку зникло більше 5000 гривень.
За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Поліцейські наголошують мешканцям краю бути уважними та перевіряти всі дії, які ви здійснюєте в мережі Інтернет та за допомогою своїх банківських рахунків.

Аферисти можуть надсилати як неправдиві сповіщення про зарахування готівки, так й самі допомагати невідомим у спустошенні своїх рахунків. Окрім цього громадяни не звертають уваги на телефони адресата. Пройдисвіти обирають надзвичайно похожі номера з яких приходять офіційні сповіщення фінансових установ.

Шахраї практикують й іншу схему, де одночасно вводять в оману одразу двох людей. Схема злочину така: шахрай укладає угоду з одним з покупців, при цьому просить перевести гроші на банківську картку. При цьому він вказує номер карти іншої людини, у якого він щось купує. Таким чином, одна жертва переводить гроші на карту другий, а третя сторона – шахрай, отримує товар, за який заплатив сторонній чоловік.

Реалізація цього злочину може відрізнятися в залежності від ситуації, але, в підсумку, одна людина залишається без грошей, звинувачуючи другого в шахрайстві, тоді як справжній шахрай просто зникає.

 

Вам також може сподобатися