Благодійники з Бельгії передали 9 наркозно-дихальних апаратів медичним закладам Тернопільщини

DSC003209 сучасних наркозно-дихальних апаратів отримала Тернопільщина. Апарати європейського виробництва, призначені для знеболювання пацієнта для проведення хірургічного втручання. Також з їх допомогою можна проводити штучну вентиляцію легень, тому в час пандемії COVID-19 такі апарати дуже потрібні. Завдяки великому переліку опцій їх можна буде використовувати під час хірургічних операцій різної складності після завершення COVID-19.

Допоміг викупити апарати Ігор Вітенько – уродженець Тернопільщини, який проживає вже 20 років у Бельгії, разом з партнером Іваном Тарном. Вже неодноразово вони доставляли медичне обладнання на Тернопільщину. Але в час карантину це було набагато важче. Та щире бажання допомогти закладам області у нелегкий час боротьби з коронавірусною інфекцією допомогло досягти мети. Долучилися до ініціативи й інші благодійники.

«Спочатку різні організації скептично ставилися до нашої ідеї, і навіть не вірили, що зараз можна придбати таке дороге обладнання. Згодом почали допомагати, збирати кошти. Але ми мали дуже мало часу. Діяти було треба негайно, тому я ще оформив позику у банку, і тільки тоді вдалося викупити ці апарати. Сподіваюся, воно допоможе врятувати не одне життя», – зазначив Ігор Вітенько.

8 травня голова обласної державної адміністрації Володимир Труш зустрівся з Ігорем Вітенько та Іваном Тарном.

«Ми бачимо, як боротьба з пандемією коронавірусу об`єднує не лише представників місцевого бізнесу, а й наших партнерів з-за кордону. Ми отримали обладнання експертного класу, яке мають лише деякі заклади охорони здоров`я України. Приємно, що наші благодійники навіть в Бельгії переймаються проблемами нашого краю і допомагають нам. Сподіваюся, що разом нам вдасться втілити в життя ще багато проектів», – зазначив Володимир Труш.

Наркозно-дихальні апарати вже відправили у медичні заклади краю, передбачені для лікування хворих COVID-19.
«Обладнання дуже потужне, якісне, і сьогодні воно, як ніколи, потрібне, – зазначив головний лікар Бучацької центральної лікарні Олег Щиголь. – Тепер ми зможемо ще краще надавати допомогу нашим пацієнтам, хворим на коронавірусну інфекцію».

Вам також може сподобатися