Сережки придбав шахрай. Без грошей

zolotoЄ декілька способів, як залишитися без товару і без грошей, продаючи різний крам на інтернет-дошці оголошень. Наприклад, покупець, котрому ну дуже терміново потрібен товар, перераховує гроші. Продавець справно передає товар і забуває перевірити баланс рахунку. А дарма.

У таку аферу потрапила мешканка Тернополя. Жінка продавала ювелірні вироби. Дороговартісні сережки вирішив терміново придбати невідомий покупець. Для зручності та оперативності навіть запропонував, що забере товар на таксі. Жінка погодилася.

Вже перед зустріччю покупець зателефонував, та повідомив, що що сам не має змоги приїхати та попросив передати прикрасу таксисту, а той доправить її за адресою. Гроші він зобов’язався перерахувати через термінал, безпосередньо перед передачею товару. Смс-ка про зарахування коштів прийшла і жертва віддала прикраси. От тільки вона рахунок перевірила, лише коли автіка поїхала. Жахнулася, бо повідомлення виявилося фейковим, а грошей потерпілій ніхто не перераховував. Тернополянка втратила понад 60 тисяч гривень.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 190 частина 1 ККУ – шахрайство. Триває слідство.
Вкотре нагадуємо: торгуйте безпечно! Не довіряйте маловідомим людям, не поспішайте здійснювати передоплату, перевіряйте, чи надійшли кошти на рахунок, перед тим, як віддавати до рук незнайомців будь-який крам.

Вам також може сподобатися