Від сьогодні відновлюють роботи ломбарди

lombard-zachyneno-ternopil-2020Продуктові ринки, приватні стоматології, салони краси, торгові центри. Частина підприємців у Тернополі повертається до роботи, а дехто – пікетує і вимагає дозволів на свою роботу.

Вже від завтра в Україні відновлять роботу непродовольчі ринки. Після практично двомісячної перерви, у зв’язку з карантином, підприємці кажуть, відновити роботу не просто, але необхідно.

“Складнощі, до прикладу, є у продавців одягу, адже товар закупляли на сезон, і він так і залишився у магазинах. До того ж, покупців зараз не багато”,- зауважує підприємиця Ярослава Процик,- “Адже навіть громадський транспорт функціонує з суттєвими обмеженнями. Окрім того, раніше люди купляли одяг на святкові заходи, зокрема, весілля, дні народження, а заборона на масові зібрання продовжує діяти, відтак люди і не спішать оновлювати гардероб”.

Дещо інша ситуація у ломбардах.

“Їх також закрили на початку карантину, але частина змогла налагодити роботу онлайн”, – розповідає керівник ломбардних відділень Юрій Мартинюк.

Чоловік каже, у їхній мережі працюють 23 людини, відповідно, їм потрібна зарплата. До того ж, сплачуються податки та комунальні платежі. Попри те, що ломбарди зараз працюють у штатному режимі, людей, зізнаються, менше, ніж до початку карантину.

Підприємці кажуть, хоч держава й пішла на зустріч стосовно податків, але чи не найбільша проблема зараз – оренда. Відновили роботу – відновили оплату. А оскільки покупців немає, є ризик цей місяць працювати у збиток.

Тому підприємці сподіваються, що буде взаєморозуміння між усіма учасниками процесу, адже карантин продовжується і коли вдасться повноцінно відновити роботу – наразі невідомо.

Детальніше дивіться у відео “Т1”.

Вам також може сподобатися