У Тернополі розпочавcя двотижневий онлайн курс з відкритих даних

vidkriti-dani-25-05-2020Працівники Тернопільської міської ради та підпорядкованих підприємств, установ та організацій пройдуть підготовку у сфері роботи з відкритими даними.

Протягом 10 днів навчання учасники отримуватимуть максимально корисну і необхідну інформацію у сфері роботи з відкритими даними, отримають кейсовий матеріал для роботи тощо

«Наша мета – це розвиток політики відкритих даних у Тернополі на всіх рівнях, зокрема розвиток технічної інфраструктури, підвищення професійного рівня всіх працівників комунальних підприємств, установ, організацій та міської ради у цій сфері», – зазначає міський голова Сергій Надал.

Курс навчання складається із чотирьох модулів, що покроково розкривають алгоритм роботи з відкритими даними. На основі даних можна створювати прості, зрозумілі, доступні сервіси, візуалізацію, аналітичні матеріали для мешканці міста тощо.

До слова зазначимо, що Тернопіль у 2019 році отримав нагороду Open Data City Award за найвищі стандарти оприлюднення відкритих даних. А нещодавно відбувся проект «Open Data Campus», під час якого мешканці з різних міст на основі відкритих даних Тернополя придумували ідеї для нових сервісів.

Вам також може сподобатися