Користувачі сайтів-оголошень втратили майже 7000 гривень

internet-shopВпродовж доби працівники поліції Тернопільщини задокументували два факти шахрайства вчиненні щодо жителів районів. Громадяни мали на меті придбати зацікавлений товар, а як наслідок позбулися готівки.

Аферисти в обох випадках діяли з провіреною схемою. Спершу вони виставляли в мережі Інтернет оголошення про продаж того чи іншого товару. Коли до них телефонували покупці, вони просили повну передоплату за майно. Як тільки громадяни переказували готівку, оголошення про продаж зникало, а з ним й сам продавець-аферист.

Один з потерпілих житель Збаразького району. Чоловік хотів придбати цуценя породи «шпіц». За собаку краянин перерахував 3700 гривень, однак тварину так й не отримав.

Інший факт задокументували працівники Збаразького відділення поліції. Заявник купував батут вартістю 3000 гривень. Через декілька днів краянин намагався зв’язатися з продавцем, але його засіб зв’язку був вимкнутий.

Відомості про події поліцейські внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 ККУ «шахрайство».

Правоохоронці нагадують мешканцям Тернопілля правила безпеки. Вони загальні і однаково підходять як потенційним продавцям, так і потенційним покупцям:

Перевірте інформацію про продавця або покупця. Найпростіше – вбити наявну у вас інформацію (прізвище, номер телефону, номер картки) в пошуковик і перевірити, чи є про нього відгуки в інтернеті.

Перед тим, як відправити передоплату за товар, зверніть увагу на дату реєстрації продавця на майданчику. Якщо він зареєстрований не більше пари місяців, а, тим більше, пари тижнів – це привід насторожитися.

Зверніть увагу, що в оголошенні може бути зазначений номер телефону, а вам передзвонюють з іншого. В такому випадку “пробити” через пошуковики має сенс обидва номери.

Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте телефонуйте на лінію «102».

Вам також може сподобатися