Відновлення руху потягів: Для пасажирів запровадили низку правил, у провідників – нові функції

e8f22c6-stoimost-proezda-ukrzaliznytsiaПлацкартні вагони ще не працюватимуть, проте це – тимчасово

До 1 червня відновлять курсування пасажирських потягів на 42 залізничних маршрутах в Україні.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту “Чудова четвірка” на телеканалі ZIK під час включення з посиланням на інформацію від керівництва “Укрзалізниці” повідомила кореспондентка Валерія Бабич.

Як розповіла кореспондентка, серед новацій, які очікуватимуть на пасажирів з огляду на пандемію коронавірусної інфекції COVID-19, такі – у потягах “Інтерсіті” пасажирів розсаджуватимуть у шахматному порядку, у купе – по дві особи. Плацкартні вагони ще не працюватимуть, проте це – тимчасово. Кореспондентка додала, що стосовно того, чи доведеться у потязі спати у масці, наразі не відомо.

Валерія Бабич додала, що більшість українців – близько 70% – тепер купують залізничні квитки через Інтернет і лише 30% пасажирів користуються залізничними касами. За кілька днів, відколи відновили продаж квитків, українці уже придбали понад 21 тисячу квитків.

Додаткові функції з’явилися і в провідників – щогодини вони проводитимуть вологе прибирання у вагоні, а також у купе. Окрім того, протиратимуть ручки дезінфікуючими засобами. Вони вимірюватимуть температуру пасажирам, і якщо вона становитиме понад 37 градусів, то людина не зможе здійснити поїздку. Якщо під час руху потяга хтось почуватиметься погано і будуть підстави для висадки пасажира з потяга, провідники мають повідомити начальника потяга і передати людину медикам швидкої на найближчій станції.

Нагадаємо, “Укрзалізниця” розпочала відновлення залізничного сполучення в країні та відкрила продаж квитків на п’ять поїздів. Згодом “Укрзалізниця” відкрила продаж квитків ще на 9 поїздів далекого прямування, які вирушать з 1 червня.

Джерело: ЗІК

Вам також може сподобатися