У вихідні в Тернополі перевірятимуть ресторани і кафе

OsadtsyaВідсутність масок у більшості пішоходів у Тернополі, а також порушення санітарних обмежень з боку закладів громадського харчування дуже хвилює правоохоронців.

Про це йшлося під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 28 травня. Правоохоронці традиційно були із Ситуаційним центром на відеозв’язку. Принагідно пообіцяли взятися за вирішення актуальних для міста проблем.

– У зв’язку із пом’якшенням карантинних вимог у місті стало менше патрулів, – визнає начальник міського відділу поліції Сергій Осадця. – У них просто необхідності вже немає. Але ми помітили проблеми із закладами громадського харчування. Вони часто порушують вимоги. Є дозвіл на літні майданчики, а натомість людей пускають у приміщення.

За його словами, поліцейські посилять роз’яснювальну роботу у ці вихідні, 30-31 травня. Залучать до цієї діяльності і працівників муніципальної інспекції. Адже вже із 10 червня очікують пом’якшення вимог до закладів громадського харчування. Тобто «потерпіти» їм ще треба менше 2-х тижнів.

– Чергують наші працівники і на ринках, – додає пан Осадця. – Там ситуація спокійна, але теж є стандартні для міста порушення, адже багато людей ходять без масок, не реагують на зауваження.

Працівникам патрульної поліції було не так спокійно. Наприклад, один чоловік, порушуючи вказівки, планував проїхатися у громадському транспорті і категорично відмовлявся одягнути маску.

– Вчора, 27 травня ми отримали повідомлення від кондуктора тролейбуса, що пасажир зайшов у транспорт і не хотів вдягати маску, – додає начальник обласного управління патрульної поліції Богдан Шевчук. – На місце події виїхали правоохоронці і доправили чоловіка у відділок, де склали відповідний протокол про порушення карантинних обмежень.

Віднедавна змінилися підходи до роботи на ринках у працівників міського управління Держпродспоживслужби. Їхній начальник Іван Гавришків повідомив, що тепер фахівці зобов’язані проводити перевірку не щодня, а лише 1 раз на тиждень.

– Ринки у Тернополі поки що працюють на 70%, – каже він. – Так, не всі ходять у масках. І це переважно – покупці. Деякі підприємці досі не відкривали яток, адже в області ще немає всього сполучення громадським транспортом.

Начальник Тернопільського міського відділу УДСНС України у Тернопільській області Віталій Поворозник на особливі проблеми не скаржився. Лише нагадав присутнім, що із пом’якшенням карантину почнуть відриватися і заклади освіти та виховання, і спортивні установи, і ресторани та кафе. Відтак усім їхнім керівникам варто нагадати про дотримання правил пожежної безпеки, а також – про необхідність створення умов для евакуації людей у разі виникнення негараздів.

Джерело: Терен

Вам також може сподобатися