Обвинувальний акт щодо незаконних дій сільського голови слідчі скерували до суду

Sud-da-deloНа лаві підсудних опинилася сільська голова з Бучацького району. Жінці інкримінують службове підроблення документів та одержання неправомірної вигоди.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що державний службовець поклала до своєї кишені 1000 американських доларів та вчинила протиправні дії пов’язані з документацією.

До сільського голови звернувся працівник одного із приватних підприємств, аби отримати рішення сесії сільської ради про виділення земельної ділянки площею 2 га для ведення підприємницької діяльності. Жінка не відмовила у задоволенні цього звернення, однак поставила умову про винагороду за сприяння у виготовленні технічної документації щодо відведення земельної ділянки. Ціна питання склала 1000 доларів.

Окрім цього обвинувачена підробила рішення сесії, адже в той день, коли головуюча винесла питання на голосування, не було відповідної кількості депутатів. Тож вона внесла неправдиві відомості та видала відповідний документ, який особисто підписала та завірила печаткою.

Передаючи відповідні матеріали, чиновниця поклалала хабар до власної кишені. У перебіг подій втрутилися працівники поліції й затримали підозрювану, щойно вона отримала гроші.

Краянці оголосили підозру за ч. 1 ст. 366 ККУ «службове підроблення» та ч. 3 ст. 368 ККУ «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». Міру покарання їй обере суд.

Вам також може сподобатися