Розпочала функціонувати ДЮСШ «Футбольна академія «Тернопіль»»

90997858-111486257158776-582398003424264192-FATЗ лютого 2020 року у Тернополі функціонує комунальний заклад Тернопільської міської ради «Дитячо-юнацька спортивна школа «Футбольна академія «Тернопіль».

Це вже сьома ДЮСШ на території міста, метою започаткування якої є створення сприятливих умов для розвитку та популяризації футболу серед дітей і молоді Тернопільської міської територіальної громади, впровадження європейського досвіду управління, покращення спортивної інфраструктури, організації навчально-виховного процесу, самореалізації вихованців академії футболу та тренерсько- викладацького складу.

«В багатьох європейських містах, а також в окремих містах України уже є створені такі академії футболу і спортсмени з цих обласних центрів демонструють вищі результати на чемпіонатах, ніж ті футболісти, у містах яких немає спеціалізованих академій, – пояснює голова Тернопільської міської федерації футболу Михайло Ібрагімов. – Тому, для підвищення спортивної майстерності юних тернопільських футболістів, які є вихованцями комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з футболу та інших ігрових видів спорту», прийнято рішення відокремити секцію з футболу від занять з інших видів спорту та створити окрему комунальну установу, в якій будуть займатися діти та молодь виключно футболом. З цією метою і було створене «ДЮСШ «Футбольна академія «Тернопіль»»».

В управлінні спорту наголошують, що в нову академію футболу переведені усі ті діти, які раніше відвідували заняття з футболу у ДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту. Заняття футболом у спортивних групах академії для дітей та молоді залишаються безкоштовними, як це було у ДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту. А з 1 вересня створюватимуться нові додаткові групи з футболу для дітей віком від 6 років.

Зазначимо, що саме приміщення академії знаходиться в парку «Топільче», де також є облаштовані футбольні поля для повноцінних занять. При потребі, займатися футболом вихованці академії зможуть і на новостворених полях у різних мікрорайонах міста.

Через карантинні обмеження тренувальний процес в академії футболу серед молодших груп буде розпочатий після спільного рішення тренерів та батьків гравців, а старші групи академії розпочнуть свої тренування з футболу уже цього тижня.

Вам також може сподобатися