Завершується черговий етап будівництва Водної арени «Тернопіль»

budivnitstvo-vodnoi-areni-ternopil-cherven-2020r-12Масштабні роботи з будівництва унікального Центру веслувальних та водних видів спорту «Водна арена Тернопіль»» – на завершальному етапі.

Вирівняний берег гребного каналу, встановлені габіони для укріплення берегової лінії, влаштовані дорога, трибуни та суддівські вишки– це ще не повний перелік ремонтних робіт, які уже вдалося виконати працівникам підрядної організації на найбільшому в Україні гребному каналі, що на Тернопільському ставі.

«Цей унікальний спортивний комплекс є одним із стратегічних об’єктів як для нашого міста, так і для області, адже коли його лише розпочинали будувати, сюди прибули тренери національної збірної з веслування на байдарках і каное, представники Міжнародної Федерації каное, олімпійські чемпіони з веслування на каное, зазначивши, що цей веслувальний канал відповідає усім світовим стандартам для проведення змагань найвищих рівнів, – наголосив міський голова Тернополя Сергій Надал. – Більше того, після завершення будівництва цей Центр веслувальних та водних видів спорту може стати домашньою ареною для тренування збірної України, а також чудовою відпочинковою зоною і туристичною перлиною нашого краю».

Зазначимо, що реконструкція гідротехнічних споруд веслувального каналу та зведення Водної арени «Тернопіль» відбувається на умовах співфінансування з місцевого та державного бюджетів, а самі будівельні роботи розділені на декілька черг.Тож, за умови надходження коштів з державного бюджету, завершення чергового етапу будівництва заплановане уже до кінця року.

До слова, у вересні цього року на базі Центру веслувальних та водних видів спорту заплановане було проведення Чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное серед ветеранів, проте через епідемію коронавірусу та карантинні обмеження, дату проведення змагань перенесено.

budivnitstvo-vodnoi-areni-ternopil-cherven-2020r-18

budivnitstvo-vodnoi-areni-ternopil-cherven-2020r-3

 

Вам також може сподобатися