У мобільному застосунку «Дія» доступні 6 видів електронних документів

630_360_1576543669-529Цифрова трансформація України є одним із ключових завдань, поставлених Президентом Володимиром Зеленським. Найбільш відчутним для громадян став мобільний застосунок Дія та портал державних послуг із кабінетом громадянина.

Понад 3 мільйони громадян уже стали користувачами мобільного застосунку «Дія», у якому доступно 6 видів електронних документів.
За 4,5 місяці роботи застосунку «Дія» у базі розміщено:
— 360 тис. ID-карток;
— 1,2 млн. закордонних паспортів;
— 1,5 млн. водійських посвідчень;
— 1,1 млн. техпаспортів;
— 340 тис. страховок;
— 157 тис. студентських квитків.

У Міністерстві цифрової трансформації поставили цілі: оцифрувати усі державні послуги, навчити щонайменше 6 млн українців цифрової грамотності та залучати до 10% ІТ у ВВП України. Також принципово важливим завданням є покриття 95% транспортної інфраструктури, населених пунктів та їхніх соціальних об’єктів високошвидкісним якісним інтернетом. Про це зазначив віце-прем’єр-міністр України – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
Створення цифрової держави – потреба часу, яка має вивести Україну у світові лідери із залучення інвестицій, протидії корупції та непотрібної бюрократії, а найголовніше – зручності та комфорту взаємодії людини із державою.

Вам також може сподобатися