Кременчанка перерахувала чималу суму шахраєві за неіснуючий товар

internПрацівники поліції продовжують документувати нові факти шахрайства вчиненні щодо жителів краю. Схеми старі, а потерпілі нові. На гачок аферистів потрапила жителька Кременця, яка перерахувала аферистові 10150 гривень за комп’ютерну техніку, яку так й не отримала.

Аферисти перед відправкою товару поштою просять або аванс, або 100%-ву передоплату. Після надходження грошей псевдопродавець зникає вимикаючи телефон, а з ним й допис.

За такою шахрайською схемою потерпіла 38-річна жителька районного центру. Краянка хотіла придбати ноутбук, а як наслідок втратила більше 10 000 гривень.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 ККУ – «шахрайство».

Правоохоронці нагадують краянам, що перш за все необхідно перевіряти інформацію про продавця або покупця. Найпростіше – вбити наявну у вас інформацію (прізвище, номер телефону, номер картки) в пошуковик і перевірити, чи є про нього відгуки в інтернеті.

Перед тим, як відправити передоплату за товар, зверніть увагу на дату реєстрації продавця на майданчику. Якщо він зареєстрований не більше пари місяців, а, тим більше, пари тижнів – це привід насторожитися.

Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте телефонуйте на лінію «102».

Вам також може сподобатися