Неправдиве повідомлення про заблокування карткового рахунку обійшлося тернополянці в 13000 гривень

t_1_telefonНезважаючи на численні застереження правоохоронців жителі Тернопільського краю продовжують потерпати від рук аферистів. Громадяни самостійно допомагають пройдисвітам спустошувати свої електронні гаманці й коли виявляють спустошенні банківські рахунки за допомогою звертаються до працівників поліції.

Від такого роду злочину потерпіла й жителька обласного центру. Спершу аферист надіслав краянці неправдиве повідомлення про заблокування рахунку. В вмісті сповіщення зазначив, що аби активувати рахунок необхідно зателефонувати за вказаним номером телефону й повідомити код, який надійшов на мобільний телефон тернополянки. Жінка не думаючи про наслідки зв’язалася з псевдобанкіром й допомогла йому спустошити свій електронний гаманець. В результаті шахрай збагатився на 13 000 гривень.

Відомості про подію працівники поліції внесли в ЄРДР відповідно до ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголошують мешканцям Тернопілля бути уважними та пам’ятати: працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані. У разі такої ситуації і коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть на гарячу лінію фінустанови та уточніть деталі.

Ніколи нікому не повідомляйте свої персональні дані телефоном. Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку, puk-кодів з картки.

Намагайтеся контролювати свої особисті дані, які розміщені в соціальних мережах. Видаліть, на ваш погляд, усю небезпечну інформацію.

Якщо ви підозрюєте шахрайство – блокуйте свій рахунок.

 

Вам також може сподобатися