Тернопільщина отримала сучасне медичне обладнання від благодійників

dsc04604Чергову партію медичного обладнання у Тернопільську область передала група Нафтогаз.

Це вже не перша благодійна допомога для медзакладів краю. У травні цього року група компаній передала обладнання для 14 лікувальних установ області, які приймали першу хвилю надання допомоги хворим на COVID-19.

Допомогу отримає Бучацька районна лікарня, Підволочиська районна лікарня, Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина».

«Благодійну допомогу від групи Нафтогазу ми отримуємо уже не вперше. Попередньо для області передали необхідні УЗД-апарати, кардіомонітори, а також рентгенологічне обладнання», – розповів начальник управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Богайчук.

Медичне обладнання, яке передали благодійники, використовуватимуть не лише для надання допомоги хворим на COVID-19, а й після пандемії.

«Благодійна допомога спрямована для районних лікарень Тернопільської області. Цього разу ми привезли мобільні рентген апарати, станції моніторингу за пацієнтом, захисні костюми і респіратори для дихання на суму понад 20 мільйонів гривень», – зазначив заступник директора з матеріально-технічного забезпечення ГПУ «Львівгазвидобування» Володимир Мартинець.

За словами головного лікаря Підволочиської центральної районної лікарні Петра Маховського, отримане медичне обладнання дуже потрібне для лікування пацієнтів.

«Багато років була проблема із рентгенодіагностичною апаратурою і пацієнти району страждали від цього. Отримане обладнання значно полегшить нашу роботу й дозволить надавати якісну медичну допомогу пацієнтам, тому дякуємо благодійникам за це», – поділився Петро Маховський.

Вам також може сподобатися