На Тернопільщині виявили незвичайний гриб (ФОТО)

o_1eacbgkd42e5a9v18mp143a16n62pПро свою незвичайну знахідку Людмила Глиняна повідомила на своїй сторінці у соцмережах: «Сьогодні вирішили прогулятися та мали незвичайну знахідку. Хто має рецепти приготування, поділіться, буду вдячна» . Однак про такий делікатес у Калинівському районі мало хто навіть чув.

-Труфелі знайшли випадково, — розповідає Людмила Миколаївна. — На вихідних з чоловіком пішли у ліс по гриби та цвіт бузини, щоб зробити квас. Знайшли кілька бабок, синюшок, а потім я побачила незвичайний гриб. Він був схожим на кульку, а всередині темний з крапочками. Нещодавно ми дивилися передачу про те, що у нас, у Вінницькій області, чоловік займається вирощуванням труфелів. Тому уявлення про ці гриби я мала, стало цікаво, почали шукати далі і знайшли ще кілька десятків.

Людмила Глиняна з чоловіком разом назбирали 560 грамів труфелів. А після повернення з лісу, засіли за інтернет, щоб більше дізнатися про ці гриби.

-Я відшукала фото й переконалася, що це дійсно труфелі, —каже Людмила Глиняна. — Дізналася також, що їх вживають у сирому вигляді, без термічної обробки. Є багато рецептів приготування труфелів, я вирішила приготувати картоплю з сметаною, а зверху посипала дрібно порізаними труфелями. Першою спробувала я, а вже потім пригостила рідних. Ці труфелі мають дуже цікавий запах, а от смак не можу передати який. Раніше не доводилося їсти сирих грибів.

Своєю знахідкою мешканка Червоного Степу тішиться, але заробляти на труфелях не збирається. Каже, що нехай і іншим односельчанам пощастить і вони також знайдуть ці незвичайні гриби.

Джерело: kalynivka.city

Вам також може сподобатися