Більше 2600 підприємців отримали допомогу від держави під час карантину

gryvn2630 підприємців на Тернопільщині отримали допомогу на понад 5 (5332) тисяч працівників. Загальна сума допомоги – майже 10,6 мільйонів гривень.
Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш під час звіту про 100 днів на посаді.

«Дві з половиною тисячі ФОПів у яких є маленькі діти, отримали допомогу від держави на суму 11,7 млн. Також завдяки державній програмі «Доступні кредити» 21 суб’єкт господарювання області скористався пільговим кредитуванням, уклавши кредитні угоди на суму 15 млн гривень», – зазначив Володимир Труш.

Нагадаємо, у квітні цього року Кабінет міністрів України на період карантину запровадив виплату допомоги на дітей для фізичних осіб-підприємців.
Згідно з рішенням Уряду, допомогу на дітей призначають фізичним особам-підприємцям, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку і сплачували єдиний соціальний внесок, на період карантину і на один місяць після дати його відміни. Така допомога надається на кожну дитину до 10 річного віку в розмірі прожиткового мінімуму (для дітей віком до 6 років – 1 779 грн; для дітей віком від 6 до 10 років – 2 218 гривень).

Вам також може сподобатися