«Алло, вас турбує служба безпеки»: відома шахрайська схема таки знаходить довірливих клієнтів

telefon.27До поліцейських Тернопільщини продовжують надходити звернення громадян про крадіжки з банківських карток. Люди не зважають на застереженя та потрапляють на гачок аферистів. Втратила майже дві тисячі гривень мешканка обласного центру Зловмисник за класичною шахрайською схемою зняв увесь залишок з картки.

Дзвінок нібито з банку про спробу викрасти гроші з картки вкотре спрацював – довірлива жінка надала усю інформацію: свої дані, коди які надходили через смс-повідомлення на її телефон. Результат виявився невтішним: шахрай зняв увесь залишок – 7300 гривень. Довелося телефонувати в поліцію.

Вкотре нагадуємо – не довіряйте незнайомим людям! Банк ніколи не запитуватиме у клієнта персональну інформацію, тож ні в якому разі не надавайте дані своєї картки людині, що представилася співробітником вашого банку, а тим паче покупцям чи продавцям інтернет-сайтів.

У випадку, коли до вас телефонують за допомогою перевести гроші, збільшити строк дії картки, і при цьому вимагають захисні дані чи коди з смс, кладіть слухавку та самостійно перевіряйте усю інформацію у відділені банку.

 

Вам також може сподобатися