Родина влаштувала святкування іменин: епідеміолог розповів, чому виник спалах коронавірусу в дитсадку №6

sadochki-ternopil-08-05-2020За даними міської ради, в п’ятьох дітей дитсадка №6 підтвердили коронавірус. Через це заклад закрили на карантин. Як виникла така ситуація, на засідання міського штабу для боротьби з коронавірусом розповів лікар-епідеміолог, заступник директора обласного лабцентру Володимир Паничев.

– Матеріали епідрозслідування свідчать, що батьки однієї дитини організували святкування іменин, де були кілька дітей з групи і їх батьки. Також там була дитина з іншого дитсадка, – пояснює ситуацію Паничев. – У підсумку зараження відбулося в родині, а тоді це занесли до дитсадка №6.

Садок є закладом, який постраждав від недбалої поведінки батьків, підсумовує епідеміолог. Хоча й зауважує, безвідповідальна поведінка в побуті та на окремих підприємствах є причиною того, що ситуація в області досі залишається складною.

– Показники захворюваності в області майже вдвічі перевищують показники в Україні, – розповідає Паничев. – Ми реєструємо спалахи захворюваності з числом постраждалих від 20 до 46. А також смертність – кожні 2-3 дні. Показник динаміки зростання ми перевищуємо. Шостий день поспіль в області маємо тенденцію до зростання від +3,8% до 66,3% при допустимому 10%.

Джерело: terminovo.te.ua

Вам також може сподобатися