У Тернополі презентували проєкт «Центр розвитку громадської активності»

tsentr-rozvitku-gromadskoi-aktivnosti-2020-4«Центр розвитку громадської активності» матиме можливість допомагати місцевим органам влади ефективно надавати високоякісні послуги жителям та впроваджувати сучасні технології в управлінні громадою, а також активізувати мешканців для їх впливу на розвиток та управління громадою.

«Центр розвитку громадської активності» – це можливість отримати консультації з правових, фінансових та фандрейзингових питань. Центр дає змогу як молодим активістам, так і тим, хто давно у цій сфері, швидко отримати необхідну інформацію, навчитись нового, заручитися підтримкою однодумців.

Проєкт охоплює шість областей Західної України. Реалізовує його громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Метою центру є підвищення ролі мешканців та якості роботи активних жителів у громадах.

«В нас з’являється додатковий інструмент для залучення громади і суспільства до участі в житті розвитку нашого міста. Ми активно використовуємо майданчики, завдяки яким можна долучатися до проєктів у Тернополі. Зокрема, це: електронні петиції, електронні звернення, електронні консультації, громадський бюджет. Але добре, що з’являється й «Центр підтримки громадської активності» – він об’єднає навколо себе людей, які не байдужі до розвитку міста, – сказав під час презентації очільник Тернополя Сергій Надал. – Наша мета – реалізовувати ідеї людей, спрямувати їх потенціал в правильне русло заради розвитку Тернополя. Добре, що цей проєкт буде реалізовуватися, співпрацюючи з «Центром розвитку громад», оскільки ці люди декілька років працюють з місцевим самоврядуванням і вміють реалізувати та вирішувати проблеми у зв’язку з децентралізацією, вони досконало знають, які потреби і проблеми існують в місцевому самоврядуванні, можуть підказати молодим активним людям, як можна долучитися до розвитку свого міста».

В рамках проєкту будуть проведені ряд форумів та тренінгів, направлених на покращення використання інструментів участі у громадах та інших тем. Для громадських активістів будуть надаватися консультації з правових питань, фінансового менеджменту, фандрейзингу та з питань написання проєктних заявок. Також буде здійснюватися супровід з підготовки документів для реєстрації громадської організації та розвитку її інституційної спроможності.

Вам також може сподобатися