Телефонний аферист обшахраював тернополянина на чималу суму

telefonni_sahahrajiЧерговий факт шахрайства задокументували працівники Тернопільського відділу поліції. Цього разу від рук невідомого потерпів 60-річний чоловік.

Схема стара, однак жертва нова. Спершу на засіб зв’язку тернополянина прийшло повідомлення про заблокування його карткового рахунку. В сповіщенні був зазначений контактний телефон за яким необхідно уточнити інформацію, що й зробив краянин.

Невідомий представився співробітником фінансової установи й запевнив, що невідолік можна усунути, але для цього необхідно повідомити пенсональні дані. Тернополянин без роздумів розповів CW-код, номер банківського рахунку та чотирьох значний код який надійшло на мобільник. Через який час чоловік перевірив стан рахунку та виявився зникнення грошей в сумі майже 3000 гривень.

Відомості про подію внесено в ЄРДР відповідно до ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до мешканців та гостей краю бути обачними та пам’ятати, що працівники банківських установ, ніколи, ні за яких обставин не телефонують до своїх клієнтів, аби уточнити ту чи іншу інформацію. Всі дані, якими ви володієте, як власники рахунків вважаються конфіденційною та не підлягають розголошенню.

Шахраї користуються довірливістю громадян, дізнаються всі дані та знімають готівку з електронних гаманців. Будьте обачними!

Вам також може сподобатися