Краянка мала намір придбати товар, а як наслідок, втратила кошти

grivna[1]_largeКримінальне провадження за фактом шахрайства відкрили працівники Теребовлянського відділення поліції вчиненого щодо 20-річної жительки одного із місцевих сіл. Потерпіла мала намір придбати побутову техніку, а як наслідок втратила готівку.

Заявниця розповіла, що знайшла в мережі Інтернет оголошення про продаж холодильника. Зв’язавшись з продавцем, сторони узгодили ціну, яку краянка й переказала на рахунок афериста. Вже згодом жителька Тернопілля зрозуміла, що її ошукали, адже товар так не надійшов на її адресу, а пройдисвіт перестав відповідати на телефонні дзвінки, а згодом й зовсім вимкнув засіб зв’язку.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 ККУ.

Правоохоронці нагадують краянам, що перш за все необхідно перевіряти інформацію про продавця або покупця. Найпростіше – вбити наявну у вас інформацію (прізвище, номер телефону, номер картки) в пошуковик і перевірити, чи є про нього відгуки в інтернеті.

Перед тим, як відправити передоплату за товар, зверніть увагу на дату реєстрації продавця на онлайн платформі. Якщо він зареєстрований нещодавно – це привід насторожитися.

Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте телефонуйте на лінію «102».

Вам також може сподобатися