Аби літо минуло без неприємних пригод: поліцейські нагадують дітям правила безпечної поведінки

DSC07025З червня на території Тернопільщини тривають профілактичні заходи «Безпечне літо», які покликані захистити дітей під час відпочинку. Аби надзвичайні події не змарнували канікули школярів, правоохоронці організовують з неповнолітніми повчальні зустрічі, а допомагають їм в цьому керівники об’єднання співмешканців багатоквартирних будинків.

Через складну епідеміологічну ситуацію юні мешканці області не мали змоги провести канікули в літніх таборах, тому більшість з них самостійно, допоки батьки на роботі, організовують своє дозвілля. Поліцейські нагадали їм правила безпечної поведінки.

– Збираємо діток на дитячих майданчиках та розповідаємо, як правильно себе поводити під час карантину, наголошуємо, яка поведінка вже вважається протиправною та про відповідальність неповнолітніх перед Законом, – розповів старший інспектор відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Микола Подлецький.

Патрульні поліцейські нагадали малечі елементарні, але дуже важливі правила поведінки в побуті, залишаючись вдома без дорослих:

– Пояснюємо, чому не слід відчиняти двері незнайомим людям, гратися з електроприладами відчиняти вікна та вилазити на підвіконня виходити на балкон, – розказав старший інспектор з особливих доручень відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Тернопільській області Ігор Івасів. – Безпека дітей є пріоритетом у роботі поліцейських.

Добре знає, що незнайомцям не можна довіряти,и другокласниця Анастасія Чапльовська.

– Потрібно голосно кликати на допомогу, якщо тебе захочуть посадити в машину, – каже дівчинка. – А з чужими людьми нікуди не йти і не слухати їх.

Про величезну користь від таких вуличних зустрічей зазначають і батьки і самі організатори. Дітям цікаво та приємно, що до них завітали люди в формі, вони активно спілкуються, з гостями у формі, а головне – отримують нові знання.

Профілактика відпочинку школярів триватиме до 31 серпня.

Вам також може сподобатися