У Раді хочуть скасувати рішення уряду давати гроші замість “пакунку малюка”

224031ЮНІСЕФ також закликав зберегти “пакунок малюка”
Понад 70 народних депутатів зареєстрували у Верховній Раді України законопроєкт №3006а, яким пропонують скасувати монетизацію “пакунку малюка”. Про це повідомила заступниця глави фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук у Facebook.

За її словами, “пакунок малюка” у натуральному вигляді допоможе родинам не тільки заощадити гроші, а й зберегти час на догляд за дітьми.

“На монетизацію “пакунка” ви не зможете придбати таку ж кількість товарів аналогічної якості. Знову ж таки аналітика ЮНІСЕФ підтверджує: вартість товарів із пакунку малюка обійдеться батькам дорожче на 50-200% (в середньому це близько 7000 грн)”, – зазначила Кравчук.

Вона наголосила, що як заступниця голови профільного комітету Ради, гарантує, що законопроєкт розглянуть якнайшвидше.

“Як заступник голови профільного Комітету гарантую, що після завершення строку внесення альтернативних законопроєктів, ми якнайшвидше розглянемо №3006а з тим, щоб українські родини були забезпечені пакунками малюка. Зберігаючи для українських мам і тат можливість отримати пакунок у натуральному вигляді, ми допоможемо родинам не тільки заощадити кошти, а й зберегти час на догляд за малечею замість того, щоб ходити за списком заздалегідь визначених законом магазинів”, – резюмувала Євгенія Кравчук.

Своєю чергою, дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) також закликає український уряд зберегти програму “пакунок малюка” саме у натуральній формі.

За даними ЮНІСЕФ, більшість батьків підтримують саме натуральну допомогу, у вигляді пакунків. Там наголошують, що ця програма універсальна для всіх родин, незалежно від їхнього соціально-економічного статусу.

Довідка:

“Пакунок малюка” або “бебі-бокс” — це одноразова допомога на кожного новонародженого, яка містить необхідні для малюка речі: пелюшки, підгузки, вологі серветки, ковдру, рушник, дитячий крем.

Цю допомогу запровадив з 1 вересня 2018 року тодішній уряд на чолі з Володимиром Гройсманом. Раніше їх закуповували за кошти обласних бюджетів, а цього року вирішили закуповувати за кошти держбюджету для усіх регіонів України.

Джерело: zik.ua

Вам також може сподобатися