Міський голова Сергій Надал взяв участь у святковій літургії з нагоди свята Успіння Пресвятої Богородиці

118197497-743853352851526-446083533507618641-2808202028 серпня тернополяни відзначають не лише День міста, а й одне з 12-ти найбільших свят церковного року – Успіння Пресвятої Богородиці.

Це свято є особливо знаковим для Церкви Успення Пресвятої Богородиці, що знаходиться в Тернополі на вул. Князя Острозького. Щороку у храмовий празник сюди приходять тисячі тернополян, аби взяти участь у святковому богослужіння та в спільній молитві попросити ласки і заступництва у Матері Божої.

Цьогоріч в умовах карантину свята Літургія проходила в особливих умовах та без присутності парафіян у приміщенні храму. Очолив богослужіння єпископ Мельбурнської єпархії святих апостолів Петра й Павла УГКЦ владика Микола (Бичок).

«У цей день ми в спільній молитві звертаємося до Божої Матері, просимо у неї миру, благословення та підтримки для Тернополя. Дякую кожному тернополянину за щоденну працю на благо нашого рідного міста. Дякую усім військовослужбовцям за захист країни та їхнім сім’ям за розуміння. Дякую кожному, хто докладає свої зусилля, щоб змінити наше місто на краще. Дякую, що у цей складний час пандемії коронавірусу ми усі об’єдналися та довели, що ми єдина дружня громада та сім’я, яка зможе протистояти будь-якій небезпеці, – звернувся до присутніх міський голова Сергій Надал. – Вірю, що з допомогою наших медиків, у спільній молитві та заступництві Матері Божої ми зможемо здолати і цю хворобу. Бажаю усім миру, добра, благополуччя та опіки Пресвятої Богородиці».

Вам також може сподобатися