Поліцейські Тернопільщини вшанували пам’ять загиблих правоохоронців

4929 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. В цей день шість років тому в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

Андрій Дрьомін хоч і не був правоохоронцем, але його прийняли до своїх лав як добровольця батальйону «Азов». Бій під Іловайськом для рядового міліції 10 серпня 2014 року став останнім.

Засвітити свічу пам’яті до меморіальної дошки, встановленої у Тернополі на честь героя, прийшли працівники поліції та родичі. Андрія всі пам’ятають як надзвичайно добру і світлу людину із позивним «Світляк».

Вшанували цього дня і співробітників правоохоронних органів, котрі загинули під час виконання службових обов’язків, адже ці пам’ятні дати поєднані. Заступник начальника Головного управління Національної поліції Тернопільської області Володимир Галевич разом з колегами по службі принесли квіти до пам’ятного монументу.

Тернопільська поліція за часів незалежності України втратила чотирьох своїх побратимів. У серпні 1992 року під час знешкодження групи озброєних злочинців загинув капітан міліції Зборівського РВ Михайло Недогін. У липні 1995 року під час оперативних заходів смертельне поранення отримав оперуповноважений карного розшуку Аркадій Гудак. Під час миротворчої місії в Косово у березні 2008 року від важкого осколкового поранення помер старший лейтенант внутрішніх військ МВС Ігор Киналь.

Непоправна трагедія 23 серпня 2016 року забрала життя ще двох поліцейських – Андрія Чернятинського та Олександра Рудика.

Пам’ятають своїх полеглих колег і ветерани органів внутрішніх справ. Вони теж зібралися біля монумента загиблим правоохоронцям, аби віддати шану пам’яті тим, хто поклав своє життя у боротьбі зі злочинністю.
Вічна пам’ять нашим Героям, котрі залишилися вірними присязі і до останнього подиху та ціною власного життя боронили рідну країну.

Вам також може сподобатися