Жителів Тернопільщини можуть змусити зареєструвати котів та собак

0-1Представники політичної партії «Слуга народу» запропонували новий законопроект, який має на меті ідентифікацію тварин. При цьому нововведення торкнеться не лише власників котів та собак, а навіть і хом’яків. Повідомляє «Yes-Ternopil».

Також реєстрацію тварин планують зробити платною. Автором закону виступив скандальний народний депутат, відомий своїми неординарними вчинками Яценко. Схоже українцям в черговий раз намагаються поліпшити життя.

В законі пропонується зобов’язати українців, в тому числі і жителів Тернопільщини, обов’язково зареєструвати тварин. Після цього їм присвоюється спеціальний номер, який разом з ім’ям та адресою господаря вноситься до реєстру. Уже відомо, що послуга буде платною. Проте, наразі не повідомляється, скільки коштів доведеться витратити місцевим жителям, щоб ідентифікувати свого улюбленця.

В пояснювальній записці до документа йдеться, що закон спрямований на недопущення того, щоб тварина виявилася безпритульною. Варто додати, що в європейських країнах давно запроваджена практика відповідальності власника. Україна ще в 2013 році ратифікувала Європейську конвенцію про захист тварин.

Зараз українське законодавство передбачає ратифікацію лише великої рогатої худоби. Якщо народні обранці проголосують за законопроєкт, до обов’язків власників тварин входитиме: ідентифікація і реєстрація домашнього улюбленця, утримання та виховування тварини, її поховання.

При цьому вся інформація, що є в реєстрі, знаходитиметься у вільному доступі. І кожен зможе отримати відомості про власника тварини та де її утримують. Безкоштовна реєстрація буде лише для пільгових категорій, всім іншим доведеться за неї платити.

Якщо ви любите подорожувати з домашнім улюбленцем, вам зможуть заборонити перевозити його без ідентифікації та реєстрації.

Вам також може сподобатися