У тернопільських школах перенесли осінні канікули

s1200-862x575Осінні канікули для тернопільських школярів мали б розпочатися 12 жовтня, але через вибори їх довелося перенести. Адже в багатьох школах будуть виборчі дільниці.

Чи встигнуть прибрати дільниці та підрахувати бюлетені в школах до початку навчального процесу?

Відповідно до листа управління освіти і науки ТМР від 06.10.2020 року N 1435/04 «Про організацію освітнього процесу під час проведення місцевих виборів», внесені зміни в структуру навчального року: канікули після першого триместру будуть тривати з 21 по 26 жовтня.

Начальниця управління освіти Тернопільської міської ради Ольга Похиляк розповіла, що прибрати приміщення шкіл та забрати бюлетені встигнуть до початку навчання.

– Головне – продезінфікувати приміщення, – каже пані Похиляк. – Вибори закінчуються вночі, тож бюлетені заберуть ще до ранку. Я гадаю, що кожен директор підпише з відповідними фірмами угоди, аби ті одразу продезінфікували приміщення.

Але чи справді це реально виконати лишень за один день? І чому така тривалість канікул – 6 днів?

Чи в безпеці діти

Для того, аби не наражати дітей на небезпеку, приміщення шкіл потрібно постійно дезінфікувати та прибирати. Особливо після виборів, коли потік людей впродовж цілого дня буде постійним.

Чи будуть тернопільські школярі в безпеці, якщо все хочуть зробити за день, ми поцікавилися у заступника директора обласного лабораторного центру Володимира Паничева.

– Я думаю, що з провітрюванням приміщень проблем не виникне, – каже Володимир Паничев. – Загально визнано, що COVID-19 є повітряно-краплинною інфекцією і участь забруднених поверхонь чи рук доволі сумнівна. Прибирати та дезінфікувати треба. Але боятися, що столи, підлога і інші поверхні будуть забруднені вірусом, який незрозуміло яким чином потрапить у дихальні шляхи людини, не варто. Звичайного прибирання з використанням дезінфікуючих засобів, які традиційно застосовують в школах, буде абсолютно достатньо.
Джерело: te.20minut.ua

Вам також може сподобатися