З нагоди Дня захисника України тернопільські правоохоронці вшанували пам’ять борців за незалежність

DSC08549Панахида та покладання квітів до пам’ятника Степану Бандері та полеглим бійцям АТО/ООС відбулася сьогодні, 14 жовтня, у Тернополі. Участь у заході взяли керівництво Тернопільської ОДА, міської ради, Головного управління Нацполіції області, військовослужбовці Нацгвардії, священнослужителі, учасники АТО, волонтери та небайдужі містяни.

14 жовтня – особливий день для українців – це День захисника України, День Українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці!

День захисника України офіційно встановлений Указом Президента від 14 жовтня 2014 року «з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості».

Священники провели поминальний молебень за упокій Героїв, які віддали життя за волю та незалежність України, а присутні хвилиною мовчання вшанували їхню пам’ять.

З нагоди свята були вручені нагороди Захисникам України. Серед нагороджених – заступник начальника Теребовлянського відділу поліції Роман Комаринський. Він отримав від Тернопільської ОДА медаль «За службу Україні».

Вам також може сподобатися