Поліція Тернопільщини реагує на всі повідомлення про порушення виборчого законодавства

_MVS3088Проведення незаконних опитувань та агітації, знищення, зникнення та фотографування бюлетенів, порушення карантинних норм, відсутність у списках виборців – про ці та інші порушення у Тернополі та області повідомляли учасники виборчого процесу. За словами Олександра Богомола, на лінію “102” станом на 18:00 надійшло шістдесят сім повідомлень про можливі порушення, пов’язані із волевиявленням.

– В Теребовлянському районі члени комісії не дорахувалися 400 бюлетенів до районної ради на дільниці. Встановили, що при отриманні бюлетенів члени комісії їх не перераховували і з 900 – 400 відсутні. Проте, члени ДВК сподіваються, що через низьку явку бюлетенів вистачить. На цю дільницю виїхали члени ТВК та слідчо-оперативна група, яка з’ясує чи правопорушення кримінальне, чи адміністративне.

У Заліщицькому районі на одній з ДВК, каже очільник поліції, пропало 50 бюлетенів і голова комісії звернувся до поліції.

– Члени комісії бюлетені порахували вчасно, але під час роботи дільниці частина пішла на обід, частина займалася ремонтом світла, яке пропало. У приміщенні лишалася одна спостерігачка. Як результат, після цього зникло 50 бюлетнів щодо кандидатів в депутати до місцевої ради. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження і тривають слідчі дії.

Перевірити законність діяльності людей, які обходили будинки та через домофон опитували виборців щодо голосування просить координатор коаліції “За чесні та прозорі вибори. Олександр Домбровський розповів, що їхні спостерігачі виявили людей, які начебто агітували тернополян йти на вибори. Він вважає, що таким чином ці ініціативні групи могли підкуповувати виборців.

Ще одне порушення зафіксували представники комітету виборців України. У Тернополі одна з дільниць зупинила свою роботу та не дозволила людям голосувати впродовж кількох хвилин через проведення дезінфекції. Такі дії, переконаний Володимир Курило, протизаконні.

Працюватимуть спостерігачі і після закриття дільниць.

 

Вам також може сподобатися