Одна зі шкіл Тернополя пішла на вимушені канікули – масово захворіли вчителі

koronavirus-03-08-2020-1На вимушені канікули з 3 до 9 листопада пішла Тернопільська початкова школа №1 з поглибленим вивченням іноземних мов. Причина – захворіли 15 вчителів, серед них є й такі, в кого підтверджений COVID-19.

Про це Терміново повідомила директорка школи Катерина Поліщук.

– Наразі відомо, що у 4 вчителів підтверджений COVID-19, ще п’ятеро – з підозрою, – каже директорка школи. – У інших температура, нежить і всі вони на лікарняному, але ПЛР тестів ще не робили. Будемо продовжувати навчання, коли вчителі одужають. Ми не можемо перейти на дистанційне навчання, бо це початкова школа, такі маленькі діти не можуть вчитися онлайн, – пояснює Катерина Поліщук. – Ми просто продовжимо навчання і будемо вчитися можливо довше у червні, можливо забиратимемо по одному дню з канікул. Ми це все відпрацюємо, тому що вчитися можна навіть до 1 липня.

Директорка додає, що школярі на щастя – здорові, проте були випадки, що хворіли батьки. Тернопільська початкова школа №1 наразі єдина у Тернополі, яка змушена піти на вимушені канікули через високу захворюваність вчителів, у інших школах навчальний процес триває у звичному режимі, повідомила Терміново начальниця міського управління освіти Ольга Похиляк.

– Можна навіть сказати в цій школі перенесли канікули, бо чергові канікули починаються 23 листопада, а вони замість них пішли зараз, – говорить вона. – У інших школах міста ситуація стабільна. Вчора, 4 листопада, ми проводили нараду з директорами – всього на всього зі всіх шкіл є четверо учнів хворих. Що до вчителів, то до канікул у жовтні серед них було 47 хворих. Зараз одні одужують, інші ще хворіють, так як і інші мешканці міста чи області.

Хворих дітей немає і в дитсадках, додає пані Похиляк.

– І вихователі менше хворіють, якщо захворіли йдуть на ізоляцію, а їм даємо заміну, – каже вона.

Нагадаємо, через те, що багато вчителів захворіли, з 7 вересня на вимушені канікули змушена була піти школа-ліцей №6. Як повідомляв тоді директор школи Олександр Остапчук, захворіли 16 працівників. У чотирьох був COVID, у інших запалення легень і температура. Із 21 вересня школа відновила навчання спершу у початкових класах, зважаючи на те, що ще багато вчителів середньої школи з предметів різних профілів на лікарняному. Нині заклад працює у звичному режимі.

Вам також може сподобатися