Карантин вихідного дня: що пропонує МОЗ

b67b5b1-karantyn-magazynУ той час, як деякі країни Європи вже зважились на жорсткий локдаун, в Україні цей процес відтягують. Роблять це, аби не завдати збитків українській економіці. Про це сьогодні на брифінгу заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Та все ж, зважаючи на зростання випадків інфікування в країні, карантинні обмеження таки посилять. У МОЗ рекомендують впровадити в Україні карантин вихідного дня.

Пропонують, щоб, починаючи з 00:00 суботи до 00.00 понеділка, в країні працювали виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправні станції, ветеринарні аптеки. Заклади громадського харчування – виключно на виніс. Решті магазинів і ТРЦ – рекомендують на вихідні зачинитися.

– Нам дуже важливо розірвати цей ланцюг передачі хвороби. Зрозуміло, що якщо в суботу і неділю нічого не працює, виключно продуктові магазини, аптеки, АЗС, то кількість контактів між людьми в ці два дні буде на мінімальному рівні. Це будуть виключно контакти між своєю родиною. Це нам дасть можливість збивати хвилю коронавірусної хвороби в ці два дні, – каже Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Вам також може сподобатися