Купуючи в Інтернеті, чоловік натрапив на шахрая

original-photoКримінальне провадження за фактом заволодіння грошовими коштами шляхом обману відкрили працівники Гусятинського відділенння поліції вчиненого щодо мешканця Хоросткова.

Потерпілий розповів поліцейським, що робив покупки в мережі-Інтернет. На одному із сайтів оголошень він знайшов публікацію про продаж інструментів. Чоловіка дуже зацікавив товар й ціна. Зв’язавшись з продавцем, останній попросив здійснити передоплату, після чого він одразу відправить інструменти службою доставки. Як тільки заявник перерахував кошти, аферист видалив допис та вимкнув телефон.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 ККУ.

Працівники поліції наголошують, що передплата – це в більшості випадків без гарантій. Можна сказати, що це банальне видурювання коштів з клієнтів, тому що після грошового переказу компанії просто зникають з радарів і не виходять на зв’язок. Цей варіант використовують переважно магазини в соціальних мережах.

Правоохоронці розповідають про кілька простих порад, які допоможуть не попастися на гачок аферистів і зроблять ваші покупки у мережі безпечним:
• завжди перевіряйте адресу сайту, адже на відміну від інтерфейсу її неможливо підробити;
• нікому не передавайте дані для входу в акаунт і не заходьте туди з чужих гаджетів, особливо якщо до профілю прив’язана банківська карта;
• не розголошуйте дані картки. Насамперед це стосується номера, терміну дії,
• не здійснюйте оплату в обхід системи. Якщо сайт пропонує здійснити онлайн-оплату через банківські сервіси, а продавець наполягає на переказі грошей на картку, це одна з ознак шахрайства;
• читайте відгуки про товар і продавця. Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу.

Вам також може сподобатися