Майже три тисячі підприємців Тернопільщини подали заяви, щоб отримати допомогу на дітей

8611cb2bf636157eМайже три тисячі підприємців області подали заяви, щоб отримати державну допомогу на дітей. Про це повідомив заступник директора обласного Департаменту соціального захисту населення Олег Воронка.

За його словами, ці гроші – компенсація за збитки під час “карантину вихідного дня” в листопаді. Їх виплачують, якщо в підприємців є діти віком до 10 років.

Тернополянка Ольга Мисько має власну перукарню. Підприємництвом займається більше двох років. У жінки двоє дітей, їм ще немає 10 років. Жінка розповідає, соціальну допомогу оформила наприкінці квітня:

“Локдаун у нас був весняний найважчий – це три місяці повного безробіття. Коли почула, що буде додаткова виплата на дітей, я оформила. Виплату отримали за цих три місяці і місяць після карантину. Це в нас 3 600 гривень на двох дітей за один місяць. Потім цю допомогу відмінили і виплати призупинили, так як нам дозволили працювати. Але ми не працюємо в повному обсязі і прибутків тих, які ми мали, не маємо. Це навіть не половина того, що ми втратили”.

Допомогу від держави отримав і підприємець Юрій Лихач. Він працює в сфері громадського харчування. Має дитину віком до трьох років.

“Мені за цих два місяці прийшло близько 4 тисяч гривень допомоги на дитину. Це приблизно як цей заклад заплатить за місяць за холодильник і за електрику, коли він не буде працювати. Тобто ця допомога ні про що”, – каже Лихач.

За словами Олега Воронки, на кожну дитину підприємцям виплачують суму, яка дорівнює прожитковому мінімуму:

“Виплачується в розмірах прожиткового мінімуму, які затверджені станом на 1 січня поточного року. Таким чином, в листопаді-грудні цього року допомога буде призначатися на дітей віком до 6 років в розмірі 1 779 грн, на дітей віком до 10 років – в розмірі 2 218 гривень”.

Воронка розповів, що потрібно, аби оформити соціальну допомогу на дітей:

“Для тих осіб, які таку допомогу вже отримували, автоматично буде продовжена виплата. Для тих підприємців, які звернуться за цією допомогою вперше, треба буде подати до органів соціального захисту заяву про призначення та виплату такої допомоги до 15 грудня поточного року. В разі подання такої заяви допомога буде виплачена за листопад і грудень поточного року”.

Підприємці, які хочуть отримувати допомогу на дітей, крім заяви мають подати до органів соцзахисту також довідку про сплату єдиного соціального внеску до Пенсійного Фонду України за 2019 рік та копію свідоцтва про народження дитини. Документи також можна надіслати електронною поштою, розповів Олег Воронка.

Джерело: suspilne.media

Вам також може сподобатися