Не дайте шансів крадіям, або Як захистити своє майно

velo-kradizkaКрадіжки – найпоширеніші злочини, які щодня документують правоохоронці. Левова їх частка стається в обласному центрі. З початку року в Тернополі скоєно майже тисячу крадіжок приватного майна.

Як розповів заступник начальника кримінальної поліції Тернопільського відділу поліції Любомир Довбуш, злодії не гребують нічим, викрадають усе, що «погано лежить» або проникають туди, де немає надійних систем захисту. Місцем збагачення стають квартири, будинки, підвальні, підсобні приміщення, магазини, салони авто, громадські місця. Злодії виносять гроші, ювелірні вироби, побутову техніку, велосипеди, електроінструменти та інші цінні речі. Через свою надмірну безпечність та легковажність люди зазнають серйозних матеріальних збитків.

Від крадіжок не застрахований ніхто, але мінімізувати їхні ризики – під силу кожному. Декілька практичних порад від правоохоронців:
у громадських місцях – барах, розважальних закладах, храмах не залишайте свої речі без нагляду;
якомога менше «рекламуйте» свої статки в соціальних мережах, також не повідомляйте своїх планів про поїздки чи відпочинок;
подбайте про захист свого житла: надійні замки на дверях, решітки на вікнах, якщо квартира на нижніх або останніх поверхах, зверніться за послугами до охоронних компаній;
маєте авто чи інший вид транспорту – пошукайте надійне місце для їх зберігання. Як свідчить практика, авто – у дворі під під’їздом, велосипед – у підвалі чи на сушці – це легка здобич для крадіїв. Також не залишайте у салоні транспортного засобу цінних речей та гроші.

Якщо ж таки не вдалося уникнути неприємностей і ви виявили відсутність свого майна, не зволікаючи, телефонуйте на 102.

 

Вам також може сподобатися