Шахрайство, пов’язане з працевлаштуванням, задокументували правоохоронці

1626shukayu-robotu-388x254Майже 8 000 гривень жителька Лановецького району перерахувала за допомогою мобільного додатку на невідомий банківський рахунок. Суму вона обумовила з роботодавцем-аферистом, який мав оформити жінці документи для працевлаштування за кордоном.

Потерпіла знайшла в соціальній мережі – Інтернет допис про роботу. Зв’язавшись з незнайомцем, останній попросив надіслати копії документів та суму за послуги в розмірі 7500 гривень. Заявниця без роздумів здійснила оплату й очікувала від роботодавця оформленні документи. Однак через деякий час вона зрозуміла, що її ошукали, адже чоловік перестав відповідати на телефонні дзвінки, а згодом й взагалі вимкнув мобільник.

За даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до статті 190 ККУ.

Правоохоронці розповідають, що популярна схема обману – оформлення робочої візи за гроші. Агентство може запропонувати “вирішити всі ваші питання” за певну суму або навіть видати себе за елітну компанію, яка завжди все робить за своїх клієнтів (і це єдиний варіант співпраці). Швидше за все, перед вами звичайні шахраї. Варто заплатити – вони безслідно зникнуть або повідомлять, що консульство відмовило вам у візі.

Будь-яка людина, яка хоче працевлаштуватися за кордоном, повинна сама оформити собі робочу візу. Запам’ятайте: ніхто не може подати документи замість вас: особиста явка в консульство обов’язкове. А, щоб результат був позитивним, необхідно зібрати цілий пакет документів.

Найкраще вибирати виключно легальну форму працевлаштування. Не спокушайтеся високими зарплатами, які можуть запропонувати за неофіційну працю. Чому це так важливо? Тому що, погоджуючись на неофіційну роботу, люди залишаються поза законом і самі відмовляються від прав, які їм надає країна-роботодавець.

Вам також може сподобатися