Управління туризму Тернопільщини провело навчально-практичний семінар в Кременці

2В місті Кременець 16 грудня відбувся навчально-практичний семінар по проєкту «Подорожуй безпечно». Основним завданням стала можливість ознайомлення представників туристичного бізнесу із перспективними туристичними об’єктами області, а також демонстрація можливостей спеціального рятувального заходу ДСНС у разі настання критичної ситуації.

Такі семінари-навчання проводяться управління з питань туризму ТОДА спільно зі спеціальним рятувальним загоном ДСНСУ в Тернопільській області декілька разів у рік літом (Дністер або пішохідні маршрути та подорожі у гірській місцевості) та осінню (спелеологія: печери та катакомби).

«Завдання семінару розповісти про цікаві, а також екстремальні туристичні атракції та об’єкти Тернопільської області та заодно нагадати представникам туристичної галузі про необхідність дотримання правил техніки поведінки на об’єктах з підвищеним рівнем небезпеки» – розповів начальник управління туризму ТОДА Ростислав Яцків.

Окремо було завдання і для підрозділу ДСНС. Вони часто проводять навчання із надання першої домедичної допомоги та організовують демонстрацію варіантів евакуації потерпілого у різних обставинах. Також додатково проінформували учасників як себе поводити при настанні непередбачених ситуацій в печерах, катакомбах чи підземних проходах.

Дійство проходило на горі Сичівка, в об’єкті «Кременецькі катакомби» (колишні каменоломні). Про історію виникнення цієї локації, гостям міста, розповіла представник НПП “Кременецькі гори” Оксана Тимошенко.

«Каменоломням більше п’ятиста років, саме з місцевих матеріалів будували значну частину культових споруд міста Кременець. Також ця місцина була сховком для кременчан в різні епохи. Зараз ми намагаємося дати нове життя цій локації та зробити її одним з провідних туристичних об’єктів міста», – зазначила представник НПП “Кременецькі гори” Оксана Тимошенко.

В цій локації ДСНС відпрацювали ситуацію «порятунок туриста у разі настання критичної ситуації» в катакомби. Присутні були проінструктовані з планом дій для туристів, які травмувалися в печерах, катакомбах чи підземних проходах.

«В Тернопільській області попри присутність значної кількості природних печер протяжності, є надзвичайно низький показник тих хто постраждав чи загубився в довгих лабіринтах. Та попри це ми відшліфовуємо наші уміння з порятунку травмованого, щоб бути готовими до будь-яких ситуацій та оперативно надати домедичну допомогу за потребою» – розповів начальник пошуково-рятувального загону Сергій Яворський.

Нагадаємо, проєкт «Подорожуй безпечно» започаткований у 2018 році.

Заходи проєкт є співзвучними із заходами «Програми розвитку туризму в Тернопільській області».

У наступній програмі розвитку туризму на 2021-2025 роки нами також заплановано продовжити заходи даного проєкту.

Вам також може сподобатися