Міський голова зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Бельгії в Україні та Почесним Консулом Королівства Бельгії у Західному регіоні

zustrvch-miskogo-golovi-sergiya-nadala-z-poslom-belgii-2020r-8Міський голова Тернополя Сергій Надал зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Бельгії в Україні паном Алексом Ленартсом та Почесним Консулом Королівства Бельгії у Західному регіоні паном Ярославом Гарцулою.

Під час зустрічі сторони обговорили економічні відносини, зокрема залучення бельгійських інвесторів в економіку Тернополя.

Паном Послом було відзначено місто Тернопіль як одне з небагатьох українських міст, в яке бельгійський бізнес зацікавлений інвестувати.

Обговорено також питання налагодження співпраці в освітній та медичній сферах, представлення бельгійських виробників на ринку міста Тернополя. З Почесним Консулом Бельгії у Західному регіоні досягнуто домовленості про більш тісну співпрацю на постійній основі.

Зазначимо, що співпраця Королівства Бельгії з містом Тернополем має давню історію, зокрема, пов’язану з місіонерською діяльністю бельгійських отців-редемптористів, а саме – з отцем Францом Ксаверієм Бонном і бельгійським бронедивізіоном 1916 – 1917 рр., і захороненнями бельгійських вояків на Микулинецькому кладовищі в Тернополі.

Вам також може сподобатися