Мешканець району заплатив шахраю за чотирилапогого друга

19002817_2-e1570956435962Чортківчанин потрапив у шахрайську пастку в інтернет-торгах. Він справно перерахував кошти продавцеві, однак бажаного товару так і не отримав.

Чоловік надіслав гроші власнику цуценят породи акіта-іну, яких той продавав на відомому інтернет-сайті. Продавець цінив дешево у порівнянні з іншими торговцями, мовляв собака з хорошим родоводом і відповідною документацією, однак продає не заради заробітків. Пообіцяв вже наступного дня відправити собаку новому господарю, однак його номер 13 січня перестав відповідати. Потерпілий втратив 6 тисяч гривень та так і не отримав чотирилапого друга.

Поліцейські вкотре застерігають торгувати в мережі розсудливо! Аби не втратити свої гроші, при покупці слід якнайбільше спілкуватися з продавцем, задавати питання про товар. Важливо переглянути увесь крам продавця. Насторожити має навіть такий факт, якщо наприклад поряд із косметикою продавець продає ще й шліфувальну машинку та вудки. Перевірте, чи часом фотографії товару не взяті з Інтернету, вимагайте надіслати додаткові фото та відео через різні мобільні додатки.

Якщо продавець уже декілька років торгує на сайті – до нього більше довіри, ніж до новачка, він має відповідний ретинг, що теж важливо.

Зрештою, завжди можна перевірити в «Google» ім’я продавця, номер його картки чи телефону. Якщо це шахрай, то, можливо, хтось уже про це написав, адже в Інтернеті складаються «чорні списки» шахраїв. Ну і насамкінець – купуйте наложеною платіжкою, так найбезпечніше.

Вам також може сподобатися