Рятувальники попереджають: на Тернопільщині ймовірне порушення транспортного сполучення через негоду

7e95a71bffe75983c5968e7f71c8509f_XLУ найближчі декілька днів погода на Тернопіллі «розіграється» не на жарт. Так, очікується ускладнення погодних умов — сніг та мокрий сніг, ожеледиця та пориви вітру.

Відтак, в Головному управлінні ДСНС України у Тернопільській області наголошують — негода може призвести до порушення руху транспорту, роботи електричної та будівельної галузей, комунального господарства, що відповідатиме І (жовтому) рівню небезпеки.

«У зв’язку з проходженням активних атмосферних фронтів від Південної циклонічної депресії на території Тернопільської області 10-12 лютого 2021 року очікується ускладнення погодних умов:

10 лютого – сніг (вночі значний, вдень невеликий сніг). На дорогах ожеледиця. Вночі та вранці місцями збережеться ожеледь. Приріст снігового покриву.

11 лютого – очікуються опади різного фазового стану (вночі дощ та мокрий сніг, вдень мокрий сніг та сніг). На деревах, лініях електропередач та зв’язку ожеледь та складні відкладення. На дорогах посилиться ожеледиця. Вдень місцями пориви південно-східного вітру 15-20 м/с, хуртовина.

12 лютого – сніг від невеликого до помірного. На дорогах збережеться ожеледиця. Вдень пориви північно-західного вітру 15 – 20 м/с, хуртовина», — інформують рятувальники та закликають мешканців краю без зайвої потреби не вирушати в далеку дорогу, аби не потрапити у сніговий колапс.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися