Вночі дорожні працівники за допомогою навантажувачів, самоскидів та іншої спецтехніки вивозили сніг з вулиць Тернополя

pribirannya-mista-lyutiy-2021-roku-ternopil-10Вночі 16 лютого продовжилися роботи з ліквідації наслідків негоди на вулицях Тернополя. Зокрема, комунальники очищали проїжджі частини, прогортали пішохідні доріжки, проводили вивезення снігу та посипання доріг і тротуарів протиожеледними сумішами.

Працювало 40 одиниць спецтехніки ТзОВ «Авакс-Проф» і ТМШРБ «Міськшляхрембуд», які відповідно до Дорожньої карти утримання шляхово-мостового господарства м. Тернополя в зимовий період та затвердженої маршрутної схеми, механізовано очищали вулиці міста від снігу та ожеледиці.

З 21:00 год. 15 лютого і до 06:00 год. 16 лютого дорожні працівники за допомогою навантажувачів, самоскидів та іншої спецтехніки вивозили сніг з вулиць: Білецька, Князя Острозького, Митрополита Шептицького, із зупинок громадського транспорту на вулицях: Василя Симоненка, Володимира Великого, Леся Курбаса, Полковника Морозенка, Богдана Хмельницького, Збаразька. Руська.

Нагадаємо, що відповідальність за те, щоб снігових заметів та ожеледиці не було на прибудинкових територіях, а мешканці мали можливість пересуватися комфортно та безпечно, несуть приватні підприємства, так звані управителі будинків (ЖЕКи та ОСББ).

Суб’єкти підприємницької діяльності зобов’язані в межах своїх об’єктів самостійно утримувати та прибирати прилеглу територію.

За невиконання вимог правил очищення міста від снігу відповідні структури будуть нести відповідальність.

За порушення ст.152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) передбачено адміністративну відповідальність, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн до 1360 грн, а на відповідальних осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн до 1700 грн.

Перевірку скарг мешканців щодо незадовільного прибирання дворів, доріг та міжквартальних проїздів здійснює муніципальна інспекція.

Тож при виявленні дворів, під’їздів до них чи інших території, що неналежно очищені від снігу, мешканці Тернополя можуть повідомляти на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 14 81, або зателефонувати на Цілодобову гарячу лінію 15-80, (0352) 23 – 63 – 97, +380673515710, +380674472919.

Вам також може сподобатися