Стартувала аварійна ліквідація ямковості на державних дорогах Тернопільської області

088З огляду на потепління, дорожні організації розпочали у рамках експлуатаційного утримання ліквідовувати ямковість. Це тимчасова міра, головна ціль якого – забезпечити проїзд автошляхами, доки температура не дозволяє провести повноцінний (поточний середній чи капітальний) ремонт.
Підрядні організації використовують холодний асфальтобетон. Його влаштовують у попередньо прогріті грілками вибоїни та трамбують.
Сьогодні на державних автошляхах регіону працюють 7 бригад підрядних організацій. Першочергово ліквідовується ямковість на автошляхах міжнародного, національного та регіонального значення. Після завершення робіт на них бригади передислокуються на територіальні автошляхи.
Чому після танення снігу утворюються вибоїни? Руйнування покриття спричиняють перепади температури повітря з мінусової уночі до плюсової удень та велика кількість вологи. Втім, шкодять вони дорогам, де покриття зношене, не ремонтувалося понад 5 років. Цілісність дороги забезпечує укріплена основа та шари асфальтобетонного покриття передбаченої ДСТУ товщини.

Вам також може сподобатися