Тернополянам радять звертатися до сімейного лікаря при перших ознаках хвороби COVID-19

kabinet-patsienta-2021-rokuСтаном на березень 2021 року 160 тис. жителів Тернополя обрали собі сімейного лікаря з числа працівників КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» та  уклали з ними декларації. Це складає 90 % дорослого населення міста.

Саме до сімейного лікаря необхідно звертатися при перших ознаках хвороби COVID-19.

Проте, аби не допустити розповсюдження інфекції та уникнути зайвих контактів у приміщеннях амбулаторій, при підозрі на коронавірус медики рекомендують залишатися вдома та зателефонувати своєму сімейному лікарю. У телефонному режимі пацієнту необхідно описати лікарю симптоми і розповісти, чи були ви в контакті з людьми, які потенційно можуть бути інфіковані. Після цього необхідно виконувати інструкції лікаря.

Отримати консультації чи первинну медичну допомогу без перебування у звичайній черзі в поліклініці жителі громади можуть також, записавшись на прийом до свого сімейного лікаря через «Електронну реєстратуру».

Така онлайн-послуга доступна не лише для дорослого населення, а й для запису дитини на прийом до педіатра. Зробити це можна на сайті http://www.tmdkl.te.ua/.

Нагадуємо також, що для покращення комунікації між пацієнтом та лікарем, та зважаючи на розміщення структурних підрозділів Центру первинної медико – санітарної допомоги у різних частинах міста, на базі реєстратур працює Call-центр.

Звертаємося до жителів міста з проханням не нехтувати правилами карантину, дотримуватися соціальної дистанції, маскового режиму, а при перших ознаках хвороби консультуватися з сімейним лікарем. Нагадуємо також установам та підприємствам міста про дотримання обов’язкових заходів безпеки.

Вам також може сподобатися