Покупки в Інтернеті обернулися для жителів Тернопільщини втратою коштів

agores-internetПокупки в мережі – Інтернет вартували для мешканців області втратою коштів, які вони як переказували на рахунки невідомих, так повідомляли персональні дані своїх карткових рахунків . За даними фактами працівники поліції відкрили кримінальні провадження.

Твоє потерпілих купували через різні соціальні мережі товар. Аферисти просили здійснити повну передоплату, що вони й робили. Однак згодом розуміли, що їх обманули, адже жінка не отримала одяг, який аферист оцінив в 1335 гривень, а інший чоловік купував побутову техніку й втратив 3300 гривень. Тернополянин переказав понад 15 000 гривень на рахунок пройдисвіта за що мав отримати перукарську фурнітуру.

Ще один потерпілий позбувся всіх своїх заощаджень, які зберігав на банківському рахунку. Молодик розповів, що хотів придбати ігрову приставку й коли зв’язався з продавцем, останній попросив заповнити дані в посиланні, аби здійснити оплату за товар. Заявник нічого не запідозрив й своїми діями допоміг невідомому збагатитися за його рахунок, а саме привласнив 10780 гривень.

Відомості про злочини працівники поліції внесли в ЄРДР відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголошують громадянам, не вірити розміщеній в мережі – Інтернет інформації про продаж або купівлю різного роду товару. Завжди необхідно здійснювати покупки на перевірених інтернет – платформах.

Саме через свою безпечність жителі Тернопілля потрапляють на гачок шахраїв і втрачають власні заощадження.

Якщо ж ви все ж таки потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».

Вам також може сподобатися